Premiere Pro CC

Premiere Pro CC (Docendo, 2014) är en handbok i Adobes videoredigeringsprogram. Premiere Pro CC är känt för sin förmåga att hantera de flesta filformat oavsett om du filmar med mobiltelefon, stillbildskamera eller professionell videokamera. Boken vänder sig både till dig som vill lära programmet från grunden och till dig som vill fördjupa dina kunskaper i t.ex. färgkorrigering och ljudbearbetning. Du lär dig om filformat, om kodex och komprimering och om hur du exporterar din färdiga film på bästa sätt. Boken kan användas för både PC och Mac. I boken varvas teori med steg för steg-beskrivningar som är lätta att följa. I slutet av varje kapitel finns roliga tillämpningsuppgifter där du övar det du just har lärt dig. Övningsmaterial till uppgifterna laddas ner från www.docendo.se.

Final Cut Pro X

Final Cut Pro X Grunder (Docendo, 2013) är en handbok i Apples eget videoredigeringsprogram. Final Cut Pro X är ett enkelt, kreativt och användarvänligt program som vänder sig till så väl amatörer som proffs.

 

Final Cut Pro 7

Apple Final Cut – grundkurs (Docendo, 2010) behandlar föregångaren till Final Cut Pro X. FCP7 används fortfarande av många idag även om programmet inte längre går att köpa från Apple och därför inte uppdateras. Final Cut Pro 7 har betydligt mer gemensamt med redigeringsprogrammet Premiere Pro än med Final Cut Pro X.